Hozzávalók:
2 darab tojás
14 dkg. cukor
5 dkg. vaj
1,5 dl. tej
1 db. sütőpor
1 egész citrom reszelt héja
30 dkg. finomliszt
0,5 liter kimagozott meggy
A tojásokat a cukorral és az olvasztott vajjal habosra keverem. Hozzáöntöm a tejet és a sütőporral, citromhéjjal elkevert lisztet. Mikor már jól összekevertem, hozzáadom a kimagozott meggyet. Kizsírozok egy kisebb tepsit (tényleg kicsi tepsit) és beleöntöm a tésztát a tetejére szórok még pár szem meggyet, hogy szebb legyen (meg persze imádom ha roskadozik a meggytől). 170 fokos előmelegített sütőben aranybarnára sütöm (kb. 25-30 perc). Ha kihűlt felszeletelem és porcukorral megszórom a tetejét. Persze nehezen tudom megvárni, hogy kihűljön, már langyosan is falok belőle...
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése