2014. július 17., csütörtök

Meggyes lepény

Nem kezdődhetne a blogom mással mint a meggyes lepénnyel, az első sütivel amit elkészítettem. Azóta persze már jó néhányszor megsütöttem, főleg amikor a kertünkben roskadoznak a meggyfák és csak pár lépést kell tennem, hogy szedjek a fáról. Könnyű 50 perc alatt elkészíthető süti, ami egyszerre fanyar a meggytől és édes a cukortól.
 Hozzávalók:
  2 darab tojás
14 dkg. cukor
  5 dkg. vaj
1,5 dl. tej
  1 db. sütőpor
  1 egész citrom reszelt héja
30 dkg. finomliszt
0,5 liter kimagozott meggy

A tojásokat a cukorral és az olvasztott vajjal habosra keverem. Hozzáöntöm a tejet és a sütőporral, citromhéjjal elkevert lisztet. Mikor már jól összekevertem, hozzáadom a kimagozott meggyet. Kizsírozok egy kisebb tepsit (tényleg kicsi tepsit) és beleöntöm a tésztát a tetejére szórok még pár szem meggyet, hogy szebb legyen (meg persze imádom ha roskadozik a meggytől). 170 fokos előmelegített sütőben aranybarnára sütöm (kb. 25-30 perc). Ha kihűlt felszeletelem és porcukorral megszórom a tetejét. Persze nehezen tudom megvárni, hogy kihűljön, már langyosan is falok belőle...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése