Hozzávalók,
300 g liszt
200 g margarin
100 g porcukor
1 egész tojás
1 citrom reszelt héja
Elkészítés,
A lisztet,a porcukrot és a margarint összemorzsoljuk, majd a tojással és a citromhéjjal jól összegyúrjuk. Legalább 1 órára hűtőbe tesszük pihenni.
7-8 mm vastagra nyújtjuk lisztezett deszkán és kiszaggatjuk őket. Én egy nagyobb és egy kisebb pohárral szaggattam, formáztam, hogy gombok legyenek. A nagy pohárral kiszaggattam a tésztát, a kisebbel egy mélyedést csináltam, vigyázva, hogy ne nyomjam rá nagyon, majdd szívószállal lyukakat készítettem.
Nemrég azt olvastam,hogy a kiszaggatott formák akkor lesznek szép, éles, formatartóak, ha még kiszaggatva is visszatesszük egy 15 percre a hűtőbe (ezt én most nem tettem meg).Ez kicsit lassítja a sütési folyamatot, de szerintem megéri, nincs több felismerhetetlenségig terült amorf keksz!
180 fokos sütőben 12 percig sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése