Íme a recept:
Hozzávalók:
a tésztához,
- 250 ml Guinness
- 250 g vaj
- 75 g kakaópor
- 400 g porcukor
- 142 ml tejföl
- 2 nagy tojás
- 1 evőkanál vaníliaaroma
- 275 g sima liszt
- 2 ½ teáskanál szódabikarbóna
a krémhez,
- 300 g krémsajt (én mascarpone-t használtam)
- 150 g porcukor
- 125 ml habtejszín
Elkészítés,
A sört egy mélyebb fazékba öntöttem, a vaníliaaromával, a kockára vágott vajjal és cukorral együtt. Addig melegítettem, amíg a vaj szépen el nem olvadt. Ezután elzártam a gázt alatta és beleszitáltam a kakaóport. Jól elkevertem ezt is. Majd felvertem a tojást, beleöntöttem a tejfölbe, ezt a keveréket is a sörös masszához vegyítettem. Végül belekevertem a szódabikarbónával elkevert lisztet.
A sütőt előmelegítettem 180 fokra és a kivajazott 23 cm-s kerek tortaformába beleöntöttem a tésztát. 50 percig sütöttem, vagyis inkább tűpróbáig. Kihűtöttem!
A habtejszínt kemény habbá vertem, belekevertem a porcukrot és a krémsajtot, majd a torta tetejére halmoztam.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése