Hozzávalók:
a tésztához, (22 cm-s tortaformához)
3 tojás
140 g cukor
150 g liszt
25 g kakaópor
75 ml olaj
75 ml tej
fél csomag sütőpor
a krémhez,
200 g étcsokoládé
300 g vaj
200 g porcukor
70 g kakaópor
125 g Philadelphia sajtkrém
1 darab vaníliarúd
plusz áfonya és csokidara
Elkészítés:
A tojásfehérjéket a 100g porcukorral, csipet sóval és kevés citrommal kemény habbá verem. Egy külön edényben a tojások sárgáját a 40 g porcukorral, a tejjel és az olajjal összekeverem. A kakaóport, lisztet, sütőport összedolgozom és a tojássárgás keverékhez öntöm. A tojásfehérjés habbal az egészet fellazítom. Kivajazott, lisztezett tortaformába teszem és az előmelegített sütőben, 175 fokon készre sütöm.
Az étcsokoládét vízgőz felett felolvasztom, majd amíg hűl addig a vajat a porcukorral felhabosítom. A vajas masszához hozzáadom a kakaóport és az étcsokoládét, géppel tovább keverem, majd a vajkrémet és a vaníliarudat is hozzáadom.
A piskótát 3 részre vágom, megkenem a csokis krémmel, megszórom áfonyával, ugyanezt a következő szinten is, majd a külsejét is bevonom a krémmel, a tetejét pedig díszítem csokidarával és gyümölccsel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése