Hozzávalók:
4 dl. tej
4 db. tojás
25 dkg. búzadara
3 dkg. vaj
8 dkg. cukor
6 dkg. mazsola
1 db. citrom héja
4 ek. olaj
Elkészítés:
A tojások sárgáját a fele cukorral és a vajjal habosra keverem. Hozzáöntöm a tejet, búzadarát, mazsolát és a reszelt citromhéjat.
A hűtőbe teszem 30 percre (lehet több is, a lényeg, hogy megduzzadjon a búzadara)
A maradék cukorral és a tojásfehérjékből kemény habot verek és hozzáöntöm a búzadarás keverékhez.
Egy tepsibe beleöntöm az olajat és úgy teszem be a sütőbe, amit 250 fokon előmelegítettem. Beleöntöm a smarnit és kb. 5 percenként megkeverem, a felénél inkább már morzsálom. Amikor már szép aranybarna kiveszem (kb. 25-30 perc). Porcukorral és lekvárral tálalom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése